Page 1 of 1

pc3 7le

PostPosted: Sat Feb 17, 2018 9:02 am
by angelo
everyone
I ask a question
I have a pc3 7 that has failed and I would buy a pc3 7le the pataches I have for the pc3 are good for the pc3 le?

Re: pc3 7le

PostPosted: Sun Feb 18, 2018 6:11 pm
by hipogrito
Hi,

Bear in mind that the PC3LE has half the polyphony and FX of the PC3....

But, overall, you would be able to use PC3 programs into the PC3LE and then tweak them a little...

Instead of going that route I would recommend you to look into the Forte SE or SP6...

Re: pc3 7le

PostPosted: Wed Feb 21, 2018 2:04 pm
by happyrat1
Also worth mentioning is the now infamous "blinking lights of death" bug in the LE series. Regardless of Kurzweil's claims to have fixed it it still pops up in current postings nowadays, years after the LE's initial release.

My advice is to avoid the LE series like the plague and choose one of the offerings that Hippogrito suggested.

Gary ;)

Re: pc3 7le

PostPosted: Mon Feb 26, 2018 12:04 pm
by angelo
I will think about it and thanks for the advice :)

Re: pc3 7le

PostPosted: Wed May 09, 2018 8:35 am
by voodoo
happyrat1 wrote:Also worth mentioning is the now infamous "blinking lights of death" bug in the LE series. Regardless of Kurzweil's claims to have fixed it it still pops up in current postings nowadays, years after the LE's initial release.

My advice is to avoid the LE series like the plague and choose one of the offerings that Hippogrito suggested.

Gary ;)


amen brother - see my post - my LE6 has just started crashing again wit the blinking lights. My LE6 has never been 100% 'right' I fell a bit ripped off if I'm being honest. I wouldn't reccommend anyone by the LE series because of this fault

Re: pc3 7le

PostPosted: Tue Jun 05, 2018 9:03 am
by Bremerbnj
I'm starting to notice a few odd things happening with my PC3LE7. When I select "User" to look at my own patches, as I scroll through them all of the sound will cut out for all patches. I have to reboot quite a bit sometimes. I've also notice that my patch numbers are out of sequence. For example, as I scroll through say patch 800 - 850 I'll get some random 1047 - 1055 mixed inbetween. It's a little hard to explain but I'm wondering if a reload of the OS might help? Thinking there's a corrupt file somewhere? I can't afford a new keyboard right now so I need to keep this thing going for a while. Any thoughts?

Re: pc3 7le

PostPosted: Tue Jun 05, 2018 9:47 am
by hipogrito
Hi,

PC3LE programs are sorted by categories, so if you are in category mode, it's totally normal that you see numbers that seem out of order. For example, if you have a user piano program in id 1025, and you are scrolling the Piano category, you will see 1025 at the end of the factory pianos.

When the problem of no sound happens, check if Panic fixes it. It might be just some MIDI controller sending a value in that channel. Check other channels. Do they sound? In many occasions that could be because of a CC Pedal moving or noisy.

Re: pc3 7le

PostPosted: Wed Jun 13, 2018 10:09 am
by Bremerbnj
Thanks, I'll take another look at it. I just don't recall when selecting my User button that the patch numbers are out of sequence. But, knowing me, I'm a big culprit for "user error"! lol