Help Sending Program Changes for Multi Patches on Artis

Questions about your PC3/PC3K/PC3LE/SP4/SP5 keyboard? Somebody might have the answers here.

Help Sending Program Changes for Multi Patches on Artis

Postby srcohiba » Mon Jul 30, 2018 9:12 pm

I am trying to send program changes from my iPad running iMidipatchbay to my Artis SE to access my multi patch layers/splits. It seems I can only get the program changes to work in the program mode only to access the program patches. Yet when I'm in multi-mode; none of the program or bank settings seem to do anything.

Is there a way that I can send a program change to access the multi patches?

thanks in advance

Michael
srcohiba
Basement roach
Basement roach
 
Posts: 2
Joined: Tue Mar 22, 2016 5:52 am
Has thanked: 1 time
Have thanks: 0 time

Re: Help Sending Program Changes for Multi Patches on Artis

Postby hipogrito » Wed Aug 01, 2018 2:23 pm

Hi,

In order to change Multis with MIDI Program Change commands, you need to enable Local Keyboard Channel in Global mode, MIDI page, and set it to the MIDI channel where you will transmit those Program Changes messages.

Page 9-10 on your Artis manual.
Regards,

Fran
http://www.hipogrito.com
Yes I work at Kurzweil but anything I write here is just on behalf of myself, not the company.
User avatar
hipogrito
Site Admin
 
Posts: 998
Joined: Sat Feb 26, 2011 12:43 pm
Has thanked: 1304 times
Have thanks: 343 times

Re: Help Sending Program Changes for Multi Patches on Artis

Postby srcohiba » Wed Aug 01, 2018 7:54 pm

Thanks. Once I set these parameters, is there a particular bank or parameter that I would use to match the Multi patches? For example, for me to have the Program #136, Piano and Pad called up, I would use Program 7, Bank MSB 0, and Bank LSB 1. (i.e., Bank LSB 1 accesses Bank B in Program mode). Which one would call up a multi-mode? Now in this mode, would I be able to call up programs in both program and multi?

thanks for your assistance.
srcohiba
Basement roach
Basement roach
 
Posts: 2
Joined: Tue Mar 22, 2016 5:52 am
Has thanked: 1 time
Have thanks: 0 time

Re: Help Sending Program Changes for Multi Patches on Artis

Postby hipogrito » Thu Aug 02, 2018 7:22 am

You will have to be either all in Program Mode or in Multi Mode.

As you are using some Multis, It's likely easier for you to be in Multi Mode. For those sounds that are simple programs, just create a multi using only one zone with that program in there.

Then, the Program changes are the same concept... the MSB gets multiplied by 128. So, do the math for that.
Regards,

Fran
http://www.hipogrito.com
Yes I work at Kurzweil but anything I write here is just on behalf of myself, not the company.

For this message the author hipogrito has received thanks:
srcohiba (Thu Aug 02, 2018 7:28 am)
Rating: 1.47%
 
User avatar
hipogrito
Site Admin
 
Posts: 998
Joined: Sat Feb 26, 2011 12:43 pm
Has thanked: 1304 times
Have thanks: 343 times


Return to Kurzweil Discussion

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


cron